Het Ontstaan van Bullseye Distribution

Achtergrond:

Met meer dan 40 jaar gecombineerde ervaring in de FMCG-sector kregen Geert Minnart en Stijn de kans om samen te werken bij een toonaangevende co-packer in Europa. Tijdens hun tijd daar zagen ze de opkomst van talloze nieuwe drankenmerken, zowel in Europa als daarbuiten. Geert bracht uitgebreide ervaring mee van internationale brouwerijen, zoals Scottish & Newcastle, Heineken International, Nederland en België, waar hij betrokken was bij zowel retail als horeca. Hij leidde ook de succesvolle lancering van Desperados in België en Nederland. Stijn heeft daarentegen een sterke achtergrond in het uitvoeren van merkactivaties voor nationale en internationale merken op grote evenementen en festivals, wat hem diepgaand inzicht gaf in consumentenbetrokkenheid en merkervaring.

Geert Minnart

Hun complementaire expertise stelt hen in staat om het volledige spectrum van de drankenindustrie te begrijpen, van productontwikkeling tot merkactivatie. Samen brengen ze een unieke combinatie van ervaring en inzichten om nieuwe successen te behalen in een dynamische en groeiende markt.

Stijn Bex

Uitdaging

Veel nieuwe merken die internationaal willen uitbreiden, hebben een lokale distributeur nodig die gespecialiseerd is in innovatieve dranken en die de dynamiek van de lokale markt begrijpt. In België was er geen distributeur die zich richtte op dit niche-segment en de juiste begeleiding bood aan kleinere merken.

Oplossing

Aangezien er in België geen distributeur actief was die deze niche bediende, besloten Geert en Stijn om Bullseye Distribution op te richten. Bullseye is een distributeur die zich richt op innovatieve merken en hen helpt met go-to-market plannen, channel marketing en verkoopstrategieën. Ze werken actief aan het opbouwen van de merken op het gebied van verkoop en marktaanwezigheid.

Resultaten:

  1. Brand Building:
    De merken van Bullseye zijn al aanwezig op enkele van de grootste festivals in België! Van Canned Wines van The French Kiss Club tot een STËLZ partybus, of een heerlijke cocktail bij Aper’eau en HAP – dát is Bullseye in actie!
  2. Distributie:
    Bullseye distribueert momenteel vijf van hun merken (BitesWeLove, The French Kiss Club, Punchy, Tribe & Virtue) bij grote retailers zoals Colruyt Group en Delhaize. Ze voorzien nu meer dan 1.000 locaties van hun merken, met nog meer op komst.
  3. Begeleiding:
    Samen met de merkeigenaar creëren ze gedetailleerde channel plannen en voeren deze in nauwe samenwerking uit. Dit zorgt ervoor dat merken kunnen groeien en succesvol blijven in een concurrerende markt.

Belangrijkste Inzichten:

  1. Bullseye is een distributeur die zich richt op innovatieve dranken en snacks.
  2. Samenwerking is de sleutel tot succes; Bullseye bouwt merken samen met hun partners op.
  3. Bullseye is geen consultancy, maar een actiegerichte partner die plannen tot leven brengt in de markt.

Bullseye biedt focus en begeleiding voor opkomende merken in België en daarbuiten, en helpt hen te slagen in een groeiende en concurrerende markt.

Deel dit artikel op:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Threads